Tervek szerint halad a Petneházy u. 90. szám alatti 67 lakásos önkormányzati bérház építése

Tervek szerint halad a Petneházy u. 90. szám alatti 67 lakásos önkormányzati bérház építése

A tervek szerint halad a Petneházy utca 90. szám alatti 67 lakásos önkormányzati bérház építése. A kivitelezés január 17-én kezdődött, miután azt megelőzően a képviselő-testület elfogadta a beruházás célokmányát. A lakóépület megvalósítása mintegy ötmilliárd forintba kerül, melyet teljes egészében saját forrásból finanszíroz a kerület. Bár a fővárosi kormányhivatal az építési engedélyt már 2020 márciusában kiadta, ám az akkor kezdődött járványhelyzet miatt a kivitelezést halasztani kellett. Az önkormányzat bérlakás-programjában célul tűzte ki, hogy e ciklusban legalább 50 új otthont épít. A Jász utca 72. szám alatti 35 lakásos önkormányzati bérházat január elején adták át.

A már javában zajló Petneházy utcai munkálatok megkezdése előtt megtörtént a szomszédos épületek (Szent László út 70. és Frangepán köz 5.) állapotfelmérése, elkészültek a független statikusi szakvélemények. A munkagödör kiásása 70 százalékos készültségben van. Jelenleg a bérház alapjának cölöpözési munkái zajlanak, az alapozás befejezése után pedig – a következő hónapokban – a szerkezetépítéssel folytatódik a kivitelezés.

A Petneházy utcára merőlegesen álló két lapostetős – földszint + 4 emelet és földszint + 5 emelet magas – épülettömegből álló lakóházban a 67 lakás mellett a földszinten üzletek, valamint irodák kapnak helyet. A keleti tömb középfolyosós elrendezésű, míg a nyugati külső függőfolyosós rendszerű. A bérházban többféle méretű, átlagosan 55 négyzetméter alapterületű összkomfortos lakások lesznek.

Comments are closed.