Médiaajánlat

Médiaajánlat

Amennyiben hirdetést szeretne feladni a XIII. kerületi Hírnök újságba, hirdetési árainkat és a megjelenési időpontokat ide kattintva töltheti le.

HIRDETÉSFELVÉTEL: hirdetes@sprintkiado.hu

Telefon:
06 (30) 335 2949

Apróhirdetés

Online apróhirdetés-felvétel a XIII. kerületi Hírnök újságban, a nap 24 órájában: www.hirnokapro.hu

Az apróhirdetés ára 15 szóig bruttó 3175 Ft, ezen felül szavanként 127 Ft.

Tudnivalók a XIII. kerületi Hírnökről

A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. Megjelenik kéthetente, 67.000 példányban, amelyet minden kerületi lakos postaládájába terjesztenek, más szóróanyagoktól külön, önállóan.

Formátuma A/3-as, terjedelme 16 oldal, 45 g-os újságnyomó papírra nyomva, színesben.

Az olvasóktól és hirdetőktől kapott pozitív visszajelzések megerősítették cégünket, hogy az általunk kiadott Hírnök magazin mind tartalmi, mind pedig minőségi szempontból is előkelő helyet foglal el az önkormányzati lapok között.

A XIII. kerületi Hírnök újság folyamatos tájékoztatást ad „napilapos frissességgel” a kerületben történő aktuálpolitikai, kulturális, gazdasági hírekről, illetve sport, és egyéb szabadidős eseményekről.

Hírnök újság szerkesztősége

Alapító főszerkesztő: Sas György (1922-2004)

Felelős szerkesztő: Machos Ferenc

Szerkesztők: Czeglédi Ildikó és Kálmán Attila

Fotó, tördelés: Holczer Gábor

A kiadásért felelős személy neve: Machos Ferenc

Kiadó neve: Sprint Kft.

Kiadó címe: 1137 Budapest, Újpesti rakpart 7.

Adószám: 10331684-2-41

Cégjegyzékszám: 01-09-065769

XIII. kerületi Hírnök története

Régebbi olvasóink talán emlékeznek rá, hogy kezdetben milyen szerényen, kis formátumban, kevés oldalszámmal – bár már akkor is a kerület méreteihez alkalmazkodva nagy, 62 500-as példányszámban – kopogtattunk be valamennyi lakásba. 1995 májusában, 24 pályázó közül nyerte el a Sprint Kiadó a kerületi újság kiadásának jogát.

A folyamatos fejlesztések révén első körben elértük a havonkénti megjelenést, később az A/3-as formátumot, még később a 13/3-as méretet. Idővel – mind olvasóink, mind hirdetőink növekvő igényeihez igazodva – egyre több színes és kísérőszínes oldalt készíthettünk.

Felemeltük a példányszámot 67 000-re, hogy lapunkat eljuttathassuk a kerület fejlődésében fontos szerepet betöltő vállalkozókhoz is. Az olvasói igények miatt 2000 augusztusától havonta kétszer jelenünk meg.

A XIII. Kerületi Hírnök alapító főszerkesztője, Sas György (1922–2004) aranytollas újságíró kiválóan ötvözte zsurnaliszta szaktudását, fél évszázados tapasztalatát kerületünk szeretetével. Szakmai vezetésével a XIII. kerület újságja az egyik legolvasottabb, legsikeresebb fővárosi lap lett. Objektíven közvetítette az olvasóknak a kerület politikai, társadalmi, gazdasági, kulturális történéseiről szóló információkat. Hiteles tájékoztatást adott az önkormányzat tevékenységéről. A klasszikus, régi generáció stílusában, maximális alapossággal és igényességgel készített lapot, sohasem hanyagolva a kultúra iránti életre szóló elkötelezettségét. Rendelkezett azzal az arányérzékkel, amely valamennyi nehéz döntési helyzetben a szakmailag teljes, korrekt és mégis elegáns megoldásokat eredményezte. Amikor elkészült az újság, mindig megengedett egy laza félmosolyt, és csak annyit mondott: hát, ezt is megcsináltuk.

Minden évfolyamban újított a Hírnök érdekében: nagyobb méret, még több kép, színes oldalak, nagyobb oldalszám, s mire mindez megvalósult – mindössze 9 év alatt –, akkor a terjesztés javítása lett a cél, mert neki mindig új célok kellettek. Egy ilyen főszerkesztő nem mehetett el úgy, hogy félbehagyott valamit. A 2004. június 9-ei lap címoldalán ott mosolyog, mert átvehette a Budapest Főváros XIII. Kerületért díjat. 82 évet élt szikrázóan teljes szellemi frissességben úgy, hogy az egészségüggyel szinte csak akkor találkozott, ha írni kellett róla. Nem hagyott maga mögött befejezetlen mondatokat, és biztosan tudjuk, ellenségeket sem, hiszen a lap munkatársainak, az ifjú generációnak egy olyan szakmai irányvonalat adott, mely sajnos már kihalóban van a magyar sajtóból.

Ezt a szemléletet próbálja tükrözni a mai Hírnök is, egyúttal ötvözve a modern kor igényeivel.  

S mivel minden sajtótermék életében az olvasó a legfontosabb, a velük való aktívabb kapcsolat érdekében egyre több feladványt, találós kérdést teszünk a lapba, az egyre népszerűbb keresztrejtvénybe pedig a helyi aktualitásokat helyezzük előtérbe. Emellett egyre többször dolgozunk fel – cikként vagy szerkesztett olvasói levélként közölve, s arra az illetékeseket reagáltatva – olyan témákat, melyeket olvasóink juttatnak el hozzánk.

Bízunk abban, hogy továbbra is megtisztelnek figyelmükkel, és belelapoznak újságunkba a következő húsz esztendőben is.

A Hírnök csapata