A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a rákospalotai 12-es villamos vonal Angyalföld felé történő meghosszabbításáról készült tervezetét

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a rákospalotai 12-es villamos vonal Angyalföld felé történő meghosszabbításáról készült tervezetét

A véleményezésre a BKK honlapján megtalálható kérdőív kitöltésével július 17-éig van lehetőség. A négy menetrendi változatban, az előnyök és a hátrányok egyidejű bemutatásával kidolgozott javaslat teljes, részletes ismertetése ugyanott tekinthető meg.

A közlekedési társaság a változásokat 2024 őszén tervezi bevezetni. A tervezetet a Rákospalota, Újpest és Angyalföld térségében, e régió közlekedési kapcsolatainak fejlesztésére dolgozta ki. Ennek lényegi elemei a következők.

Milyen útvonalon és milyen megállóhelyeken közlekedne a meghosszabbított 12-es villamos?

• A 12-es villamos bizonyos időszakokban lényegesen hosszabb útvonalon, Rákospalotától egészen a Lehel térig közlekedne.

• A 14-es villamos útvonala nem változna.

Milyen tervezett menetrend szerint közlekedne a villamos?

• A forgalmasabb angyalföldi szakaszon a fejlesztéssel érintett napszakokban a 12-es és a 14-es villamos együttesen sűrűbben indulna a jelenlegi 14-es villamoshoz képest.

• A 14-es villamos menetrendje a működési költségek szinten tartása érdekében bizonyos időszakokban az utasforgalmi igényekhez igazodva módosulna.

Milyen előnyökkel járna a fejlesztés?

• A fejlesztés által érintett időszakban Rákospalota és Angyalföld között közvetlenül, átszállásmentesen lehetne utazni. Ekkor a villamosok újpesti szakaszáról minden villamossal el lehetne érni a Hungária-gyűrűt és a Lehel teret, így a járatok terhelése kiegyenlítettebbé válna és az Angyalföld felé utazók sűrűbben tudnák igénybe venni a villamosokat.

• A villamosok az angyalföldi szakaszon sűrűbben közlekednének a fejlesztés által.

Comments are closed.