Értékvédelmi pályázat

Értékvédelmi pályázat

Az önkormányzat kiírta az idei értékvédelmi pályázatát, mellyel a XIII. kerületben lévő és jogszabállyal védett építészeti értékek korhű felújításához, az eredeti részek restaurálásához, visszaállításához nyújt egyszeri, vissza nem térítendő támogatást társasházak és lakásszövetkezetek részére. Az elmúlt 14 évben a városrész 74 épületének rekonstrukcióját támogatta az önkormányzat, csaknem 130 millió forinttal.

A helyi rendeletnek megfelelően a pályázatot évente egyszer a Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottság írja ki, 15 millió forintos fedezetét a kerület idei költségvetése biztosítja. A támogatás lakóközösségenként nem haladhatja meg az ötmillió forintot, vagy a benyújtandó pályázati anyag mellékletét képező költségvetés 50 százalékát. A jelentkezést a tulajdonosok képviselőjének (közös képviselő) kell benyújtania legkésőbb július 4-éig két eredeti példányban Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalának Főépítészi Irodáján személyesen vagy postai úton (1139 Budapest, Béke tér 1.). Az elnyert összegből támogatható például nyílászárók, erkélyek és tetők, kapu, kapualj, valamint lépcsőház rekonstrukciója, továbbá homlokzatfelújítás és -színezés – hangsúlyozottan az eredeti részek felújítása, visszaállítása, restaurálása.

A teljes pályázati kiírás, a részletes tartalmi követelmény, valamint a kitöltendő adatlap elérhetők az önkormányzat honlapján (www.budapest13.hu) a pályázatok rovatban, valamint a Főépítészi Iroda oldalán. A részletekről ugyancsak a Főépítész Iroda ad tájékoztatást a foepitesz@bp13.hu e-mail-címen vagy a 452-4128-as telefonszámon.

Comments are closed.