Környezetvédelmi pályázat

Környezetvédelmi pályázat

Az önkormányzat kiírta az idei – 2008 óta meghirdetett – környezetvédelmi pályázatát, melynek benyújtási határideje április 30. A vissza nem térítendő pénzbeli támogatás célja, hogy a lakossági igényekhez és az önkormányzat célkitűzéseihez alkalmazkodva egyre szélesebb körben, egyre nagyobb mértékű támogatást nyújtson a környezet- és klímavédelmi projektek megvalósításához, kerületi társasházaknak, lakásszövetkezeteknek, magánszemélyeknek és szervezeteknek.

A pályázható tevékenységek köre:- a kerületben környezetvédelmi, klímavédelmi vagy állatvédelmi tevékenységet folytató civil szervezetek projektjei, pályázatonként legfeljebb 500 000 Ft értékben,- társasházak kapubejáróiról, földszinti homlokzatairól a meglévő graffitik és plakátok eltávolítása, a homlokzat védőbevonattal történő ellátása, pályázatonként legfeljebb 300 000 Ft értékben,- társasházi kertek és tetőkertek, zöldhomlokzatok kialakítása, társasházanként legfeljebb 500 000 Ft értékben,- magánterületen lombos díszfák telepítése, társasházanként legfeljebb 300 000 Ft értékben,- magánterületen csapadékvíz gyűjtéséhez és öntözési célú felhasználásához, illetve komposztáláshoz szükséges eszközök beszerzése, társasházanként legfeljebb 300 000 Ft értékben,- társasházi kerékpártárolók létesítése, pályázatonként legfeljebb 300 000 Ft értékben,- megújuló energiahordozók alkalmazása, lakóépületek hőszigetelése, illetve központi pályázathoz szükséges önrészhez való hozzájárulás, társasházak esetében legfeljebb 500 000, családi házak esetében legfeljebb 200 000 Ft értékben,- XIII. kerületi iskolákban, óvodákban és bölcsődékben dolgozó pedagógusok, nevelők klímavédelmi, fenntarthatósági, környezetvédelmi vagy állatvédelmi témájú, a kerületi gyermekek szemléletformálását célzó projektjei, pályázatonként legfeljebb 100 000 Ft összegben.

Pályázni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán beszerezhető és az önkormányzat honlapjáról (www.budapest13.hu) letölthető nyomtatványon lehet, a részletes kiírás ugyanitt megtekinthető a pályázatok rovatban. A jelentkezéseket postai úton az Igazgatási Osztályra és a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatára, illetve személyesen (1139 Budapest, Béke tér 1.), vagy elektronikus úton is be lehet nyújtani a polgármesteri hivatal hivatali kapujára (BPXIII 106109772). A pályázatot „Környezetvédelmi pályázat 2022” megjelöléssel kell benyújtani.

Comments are closed.