Megújultak az utastájékoztató táblák a Lehel tér környezetében is

Megújultak az utastájékoztató táblák a Lehel tér környezetében is

A BKK munkatársai ezzel párhuzamosan ugyanott elbontották az M3-as metró felújítása idején kihelyezett, de a rekonstrukció befejezése óta már nem használt megállóhelytáblákat tartó oszlopokat is. Ettől a héttől így a főváros két csomópontjában vált áttekinthetőbbé az utastájékoztatás. Ezek egyike a Lehel tér, a másik Újpest-központ és környezete.

A BKK logikusabban elhelyezett információkkal, közérthetőbb elemekkel segíti a közlekedőket: ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít az utasoknak, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy a közlekedők könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és/vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is. Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóból indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik megállóban lehet felszállni. (Fotók: BKK)

Comments are closed.