Régi álom vált valóra a Németh László Gimnáziumban

Régi álom vált valóra a Németh László Gimnáziumban

Régi álom vált valóra a Németh László Gimnáziumban, melynek diákjai és tanárai nagy örömmel fogadták az iskola új sportpályájának átadását. Az eseményt egy futballmérkőzéssel és egy fergeteges bulival ünnepelték meg. A projektet önkormányzatunk iskolaudvar-pályázatának köszönhetően valósíthatták meg, amelyre több mint 46 millió forintot nyertek el. A szülők is jelentősen hozzájárultak a projekthez, akik több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze.

A gimnázium régi sportpályája egy elavult salakpálya volt, amely esős időben igencsak „vörösiszap-kezelést” jelentett a sportoló diákoknak. Az új pálya viszont modern, több funkciós, gumiburkolatú lett, amelyen különböző sportágakat lehet űzni. A területet zöldítették is a szülők és a diákok, így egy kellemes környezetet alakítottak ki.

A sportpálya múlt pénteki ünnepélyes átadásán részt vett Holopné Schramek Kornélia alpolgármester is, aki négy darab labdát ajándékozott a diákoknak. Mint mondta, jó érzés látni a gyerekek örömét, amihez a pályázatunk is hozzájárult. Varga Attila igazgató köszönetet mondott az önkormányzatnak és a szülőknek, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Mint mondta, a projektet a szülők találták ki és végig koordináták.

A szülők úgy nyilatkoztak, hogy az új sportpályája egy régi álom volt, amely most valóra vált. Nagyon örülnek az új lehetőségnek, amely segíti az egészséges életmódot és a közösségi élményeket. A projekt egy emlékezetes közösségi megmozdulásnak bizonyult, megpezsdült az iskolai élet.

Comments are closed.