Önkormányzatunk megkezdte a Madarász Viktor utca 3. szám alatti Nyitnikék Tagóvoda épületének nagyfelújítását

Önkormányzatunk megkezdte a Madarász Viktor utca 3. szám alatti Nyitnikék Tagóvoda épületének nagyfelújítását

A beruházás összesen 1,24 milliárd forintba kerül. Bár az intézmény alaprajzi korszerűsítése 2011-2012-ben megtörtént, az elmúlt néhány évben folyamatos műszaki problémák jelentkeztek. Ilyen volt a pinceszinti tornatermek többszöri vizesedése, a tető beázása, valamint az épületben terjengő kellemetlen csatornaszag. Mivel a javítások nem hoztak végleges, megnyugtató eredményt, ezért vált szükségessé a nagyrekonstrukció.

A padló vízszigetelését csak nagyobb mértékű beavatkozással, az alaplemez teljes bontása után, utólagos falszigeteléssel lehetséges megoldani. Ez utóbbi elkészítéséhez szükség van a meglévő földszinti terasz elbontására, így az új terasz kialakítását megfelelő árnyékolással és a gyermekek számára biztonságosabb gumiburkolattal tervezzük megvalósítani.

Szükséges a tetőszerkezet és a tetőtéri terasz megújítása is. A 2022-es Országos Tűzvédelmi Szabályzat alapján az eddig gyermekfoglalkoztató helyiségekként működő tetőtéri helyiségeket át kell helyezni a pinceszintre a menekítési útvonal biztosítása érdekében. Ezzel párhuzamosan új tűzjelző hálózatot építünk ki. A konyhatechnológiai fejlesztés részeként gyümölcsmosót, az étel és a konyhai hulladék szállításának segítésére a konyha melletti lépcsőnél egy kültéri korlátlift beépítését tervezzük.

Az épület energetikai korszerűsítése az energetikai programunkba illeszkedően tartalmazza a meglévő fűtési hálózat kiegészítését hőszivattyúval, napelemes rendszerrel, valamint LED-világítás kialakításával.

A képviselő-testület szeptemberi ülésén jóváhagyott beruházás idejére hat csoport a Fiastyúk utcai ideiglenes óvodaépületben működik tovább.

Comments are closed.