Minden korábbinál több önkormányzati bérlakásra lehet pályázni idén ősszel a XIII. kerületben

Minden korábbinál több önkormányzati bérlakásra lehet pályázni idén ősszel a XIII. kerületben

Összesen 81 ingatlan bérleti jogának elnyerésére várunk jelentkezőket két pályázat keretében a következő 4 hétben, egészen szeptember 25-éig.

Az általános lakáspályázat keretében 75 bérlakás került meghirdetésre azok számára, akiknek legalább 5 éve kerületünkben van az állandó lakcímük, és életvitelszerűen itt is élnek. Jelentkezhetnek olyanok, akiknek még nincs önkormányzati bérlakásuk, de olyanok is, akik már ilyen ingatlanban élnek, és lemondanának eddig használt lakásuk bérleti jogáról. Vannak kifejezetten fiataloknak, vagyis 35 év alattiaknak megpályázható bérlakások is.

A fecskeházi lakáspályázat keretében 6 bérlakás lett meghirdetve határozott időtartamra és kifejezetten fiatal, 35 év alatti házasoknak vagy bejegyzett élettársaknak. Az is feltétel, hogy a párok önerőből vállaljanak lakás-előtakarékosságot legfeljebb 8 évre, havi minimum 50 ezer forint összértékben.

Mind az általános, mind a fecskeházi lakáspályázat keretében a benyújtási határidő szeptember 25-e, kedd, délután 4 óra.

A lakások megtekintésének időpontja és a pályázatok további részletei a XIII. kerület Facebook bejegyzése alatti hozzászólások között megtalálhatók!

Comments are closed.