A képviselő-testület január 11-én tartja idei első ülését

A képviselő-testület január 11-én tartja idei első ülését

A képviselő-testület január 11-én, azaz e hét csütörtökön tartja idei első ülését, ezzel pedig ráfordul a ciklus utolsó évére. A jelenlegi összetételű grémium idén augusztusban tanácskozik utoljára – derül ki a képviselő-testület 2024-es munkatervéből. Eszerint a 2019-ben megválasztott városatyák a holnapival együtt összesen hétszer üléseznek: február 8-án, március 7-én, április 4-én, május 2-án, június 20-án és augusztus 29-én.

Jóllehet az idei önkormányzati és EP-választást egy napon, június 9-én tartják, ám miután 2019-ben öt évre kaptak mandátumot az önkormányzati képviselők és a polgármesterek, az új összetételű testületek csak a júniusi voksolás után, várhatóan októberében kezdik meg a munkát.

Az e heti ülésnek az előzetes dokumentum alapján nyolc napirendi pontja van. Várhatóan módosítják az önkormányzati tulajdonú lakások és egyéb helyiségek bérbeadásáról és elidegenítéséről, valamint az önkormányzati bérlakások lakbéréről szóló rendeleteket. A testület véleményezni fogja a forrásmegosztási rendelet tervezetét, ami a fővárost és a kerületeket osztottan megillető 2024-es bevételeket szabályozza.

Mindemellett a képviselők elfogadhatják az idei intézmény-felújítások, valamint a közterületi beruházások célokmányait. Szentesíthetik az önkormányzatunk és a Budapesti Rendőr-főkapitányság között kötendő, a kerületi rendőrkapitányság munkáját anyagilag is támogató adományozási megállapodást, valamint a kerület és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság között kötendő hasonló tartalmú dokumentumot.

A testület ezeken kívül jóváhagyhatja a 10 éves lakóház- és intézmény-felújítási programok végrehajtásáról szóló beszámolókat.

Comments are closed.