Pannka Part néven ma délelőtt ünnepélyesen átadták az új Baba-Mama játszóházat

Pannka Part néven ma délelőtt ünnepélyesen átadták az új Baba-Mama játszóházat

Pannka Part néven ma délelőtt ünnepélyesen átadták az új Baba-Mama játszóházat az Újpesti rakpart 6. szám alatti, eddig üresen álló önkormányzati ingatlanban. „Társa”, a PannKa Közösségi Tér 2019 februárjában nyitotta meg kapuit a Pannónia utcában, mely hamar népszerűvé vált. A felmerült igényeket figyelembe véve a kerület megvizsgálta a helyszín bővítésének a lehetőségét, ám ez gazdaságosan nem volt lehetséges, ezért 2020-ban arról született döntés, hogy az új közösségi tér kialakítását az Újpesti rakparti, 250 négyzetméter alapterületű helyiségben valósítják meg, a Palatinus házak épületében. Az új Baba-Mama játszóházat két ütemben alakítják ki, a közönség már a most lezárult, I. ütemben birtokba veheti. A II. ütemre javasolt további fejlesztések egy rövidebb, nyári zárás alatt kivitelezhetők.

A PannKa Part tematikus kialakítása során nagy hangsúlyt fektettek a kerület egyik emblematikus ipari jelképére, a világszínvonalú hajóépítés korszakára, így a játéktér középpontjában egy egyedi gyártású, fejlesztő elemeket tartalmazó „gőzhajó” áll. Kormánykereke mellett mintegy matatófalként „műszerek”, gombok, kulcsok helyezkednek el. A hajó belsejében egy kuckó is található. A bútorelemeket, egyéb kiegészítőket is úgy választották ki, hogy a tematikába passzoljanak, ilyenek például a kavics- és halformájú ülőkék, a „vízi állatokat” formázó párnák, amelyek mozgathatók.

A PannKa Part a csoportos fejlesztés otthona lesz elsődlegesen, míg a PannKa Közösségi Tér főleg szabadidős és közösségi helyszínként funkcionál majd. Programok tekintetében az új rész is a 0–3 éves korosztályt célozza meg elsősorban, a 3–6 éves korosztály programjaival és kismamaprogramokkal kiegészítve. Az új beruházás az eddiginél nagyobb terek használatát teszi lehetővé, így korábbi 8–10 helyett – a foglalkozások jellegétől függően – akár 20–30 embert képes majd alkalmanként fogadni.

Comments are closed.