Átadták a felújított Napraforgó Bölcsődét az Angyalföldi úton

Átadták a felújított Napraforgó Bölcsődét az Angyalföldi úton

Tegnap délelőtt átadták a felújított Napraforgó Bölcsődét az Angyalföldi úton. A 120 férőhelyes, 1240 négyzetméteres alapterületű, panelos szerkezetű, földszintes, alápincézetlen bölcsőde 1983-ban épült kétszer négy foglalkoztató egységgel. Az elmúlt években, még 2015-ben megtörtént az épület homlokzati hőszigetelése, a lapostető, továbbá a játszóudvar és a teraszok felújítása, az épületen belüli csapadékelvezetők és a fűtési rendszer cseréje.

A bölcsődét a bontási munkák után a nyers tartószerkezettől kezdődően kellett újjáépíteni. A teljes belső felújítás célja az épületgépészeti, az erős- és gyengeáramú rendszerek rekonstrukciója is volt azzal a céllal, hogy az épület feleljen meg az energiatakarékossági és környezetvédelmi szempontoknak és az önkormányzat középületekre vonatkozó műszaki irányelveinek. A munkálatokkal javult az épület belső helyiségeinek struktúrája, a csoportszobák megközelítésének javítása céljából eddig használaton kívüli, új bejáratok létesültek. Az északi, Déryné közre néző rövid oldali homlokzaton, valamint az átellenes, déli végen egyaránt megnyílt az épület, a bejárattal szomszédos csoportszobák könnyű megközelíthetősége, valamint a babakocsik problémamentes és kulturált elhelyezése érdekében.

A csoportszoba–átadó–gyermekfürdő hármasát a belső folyosó térbővületeként alakították ki, a kisgyermekek napirendjének elengedhetetlen része a tornaszoba és sószoba használata. Ezen funkciók szintén a belső folyosóról nyílnak. A dolgozói bejárat túloldalán a melegítőkonyha és egyéb, kiszolgáló terek sorakoznak. A belső terek új padlóburkolatot kaptak, és a teljes épületfödém alatt álmennyezet készült, amely egyben az elektromos szerelés takarását is megoldotta. Olyan egyedi műszaki és nevelési megoldásokat alakítottak ki, melyek javítják a gyermekek közérzetét, fejlődését és biztonságérzetét.