20. Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat

20. Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat

Az önkormányzat megbízásából a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. kiírta az idei, a sorban immár a 20. Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázatot (LZVP) a társasházak, lakásszövetkezetek részére az általuk védnökségbe vett közterület éves gondozásának pénzügyi támogatására. A jelentkezéseket február 25-éig lehet benyújtani. A pályázat keretösszege 18 millió, a különdíjazásé további négymillió forint; minden, érvényesen pályázó támogatásban részesül. A keretösszeget a védnökségi területek nagyságát figyelembe véve osztják fel a nyertesek közt, minimálisan 40 ezer, legfeljebb pedig 400 ezer forintot.

Az LZVP 20. évfordulóján lehetőségünk nyílik arra, hogy a rendszeres feladatok (öntözés, gyommentesítés, fű- és sövénynyírás) ellátása mellett a lakosság figyelmét a fenntarthatóságra irányítsa az önkormányzat. A részt vevő lakóközösségek munkájának értékelésekor kiemelt szempont a körforgásos, klímatudatos megoldások fenntartása (pl. növényi hulladék aprítása, helyben tartása, a kaszálék visszaterítése mulcsként, a csapadékvíz helyszíni hasznosítása, az illegális hulladéklerakás megszüntetése, vagy az „okosmegoldások” alkalmazása, többek között az öntözésben).

A pályázatokat márciusban bírálják el, a szerződéseket pedig április 29-éig kötik meg, majd várhatóan november 24-én átadják a legmagasabb színvonalon gondozott helyszínekért járó különdíjakat. A részletes kiírás és a további részletek megtekinthetők a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján (https://www.kozszolgaltato.bp13.hu/…/20220126…/).

Comments are closed.