Számos kerületi intézmény épületének energetika korszerűsítéséről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén

Számos kerületi intézmény épületének energetika korszerűsítéséről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén

A tervek szerint a három ütemben, idén és 2024-ben megvalósítandó felújítások összértéke megközelíti az egymilliárd forintot. A beruházások műszaki tartalmát három fő szempont köré csoportosították: ilyen a LED-világítások felszerelése, hőszivattyús fűtési rendszerek kialakítása (kiegészítő fűtésként a meglévők mellé) és napelemek telepítése.

A program több tagóvodát, kulturális és sportszínteret, idősek klubját, a Lehel Csarnokot, valamint a polgármesteri hivatalt, összesen 18 épületet érint. A fejlesztés első ütemében nevesített intézmények döntő többségének (Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Reménysugár Idősek Klubja, Angyalföldi Sportközpont, Gondozóház, Nosztalgiaház Idősek Klubja, polgármesteri hivatal) a tervei elkészültek, így ezek kivitelezése – az elképzelések szerint – még a nyári hónapokban megtörténhet.

A második és a harmadik ütem tervezése jelenleg folyamatban van. Az önkormányzat a második ütem (Lehel Csarnok, Pöttyös Tagóvoda, Napsugár Tagóvoda, Újpalotai úti Sporttelep, Corner Hotel Angyalföld) kivitelezését ugyanakkor szintén 2023-ban szeretné megvalósítani. A harmadik ütem (Zöld Ág Tagóvoda/Boribon Bölcsőde, Futár Tagóvoda, Igazgyöngy Bölcsőde, RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ) munkáira vonatkozóan a működési tapasztalatok és az energiapiaci változások, beszerzési lehetőségek ismeretében 2024-ben születhet javaslat.

Comments are closed.