Kerületi gyalogosok, kerékpárosok, rolleresek és tömegközlekedők kapcsolódtak be önkormányzati nyereményjátékunkba

Kerületi gyalogosok, kerékpárosok, rolleresek és tömegközlekedők kapcsolódtak be önkormányzati nyereményjátékunkba

Kerületi gyalogosok, kerékpárosok, rolleresek és tömegközlekedők közül 657-en kapcsolódtak be önkormányzati nyereményjátékunk, a Step2Stop applikációban meghirdetett akciónk harmadik fordulójába, amellyel a környezetbarát közlekedési módokat népszerűsítettük. Ők – az előző fordulóhoz hasonlóan – 3 hónap alatt összesen 49 és félezer kilométert tettek meg – ez 10 ezer kilométerrel több, mint az Egyenlítő hossza.

A környezetvédő nyereményjáték harmadik fordulója június 24-től szeptember 24-ig tartott. A 49 és félezer kilométer megtétele környezetbarát közlekedési eszközzel 6,1 tonna szén-dioxid megtakarítást eredményezett.

Az egyéni teljesítményekért cserébe nyereményeket kaptak azok, akik több mint 2 ezer pontot értek el. Ilyen környezettudatos civilek összesen 92-en voltak. Közöttük sorsolással talált gazdára 28 ajándék, köztük 15 alkalmas fürdőbelépők, vásárlási utalványok és mozijegyek 3D-s filmekre.

A környezetvédő nyereményjátékunk eddigi három pontgyűjtési időszakában megtett táv annyi, mintha a résztvevők, a Smart Budapest13 Smart City háromszor megkerülték volna a Földet.

Comments are closed.